Teretusi Koopast

"Nigut nina koopast välja pistad, läheb jamaks!" toriseb ta, kuid jätkab uuditse uurimist. Sest tahtmine on aru saada ja mõista, kuid vahel ei taipa tuhkagi - maailmal on oma reeglid. Ja koopaelanikul on tunne nagu ühel sümpaatselt rahuvalvajal Liibanoni-Iisraeli piiril: "Kujutad ette küll, et oled kohtunik, kuid selle mängu reegleid ei vaevu Sulle mitte keegi tutvustama." Nii ta siis seedib nähtut: kooparahus, teistelegi.

reede, oktoober 13, 2006

Nobel ei andnud rahu

President Martti Ahtisaari oli kindel. Lausa nii kindel, et andis Soome ajakirjandusele paar päeva varem teada, et 13 oktoobril toimub teemakohane pressikonverents.
Nii see siis läks.
Martti Ahtisaari on kolmas Soome president, kellele Nobel rahu ei ole andnud.
1956. aastal, kui president Paasikivi pidi auhinna saama, jäi see üldse välja andmata.
Ning 1975. aastal tehti pikka nina president Kekkonenile. Preemia sai toona teisitimõtleja, inimõiguslane ja füüsik Andrei Saharov.
President Ahtisaaril on õnneks siiski veel võimalus: siis kui rahu jääb püsima, ja ehk on lootust ka pisut sellepärast, et presidendil on isa kaudu Norraga sugulussidemeid.
Elame-näeme.

vestlus uudis+

1 Comments:

Blogger Larko said...

Ahtisaarel on kindlasti võimalusi veel kuhjaga, kui tal tervis edasi tegutseda lubab. Huvitaval kombel aga sai hiljuti ei keegi teine kui Mark Soosaar Koreas peetud rahukonverentsil rahusaadikuks. Kui tal läheb korda Põhja-Korea põikpäisele diktaatorile auk pähe rääkida, on ehk dünamiidiauhind hoopis Margi oma. :-)

26 oktoober, 2006 09:24  

Postita kommentaar

<< Home