Teretusi Koopast

"Nigut nina koopast välja pistad, läheb jamaks!" toriseb ta, kuid jätkab uuditse uurimist. Sest tahtmine on aru saada ja mõista, kuid vahel ei taipa tuhkagi - maailmal on oma reeglid. Ja koopaelanikul on tunne nagu ühel sümpaatselt rahuvalvajal Liibanoni-Iisraeli piiril: "Kujutad ette küll, et oled kohtunik, kuid selle mängu reegleid ei vaevu Sulle mitte keegi tutvustama." Nii ta siis seedib nähtut: kooparahus, teistelegi.

reede, detsember 29, 2006

Hea valitsus

Soomlased hindavad oma valitsust üsnagi kõrgelt, nii selgus täna avaldatud Suomen Gallupi küsitlusest. Enam kui 71% vastanutest hindas valitsuse tegevust heaks, 2% pidas tehtut suisa suurepäraseks.

Valitsusega rahulolmatust väljendas iga viies vastanud.
Parteide kaupa hindasid kõige kõrgemalt ministrite koostööd Keskusta ja Sotsiaaldemokraatide pooldajad. Kuid ka opositsiooni kuuluvate Kokoomuse ja Roheliste toetajad olid tehtuga üsna rahul, toetusprotsent küündis mõlemal juhul üle 60ne.
Rahulolematud oli vasakpoolsete toetajad.
Peaminister Matti Vanhaneni personaalne populaarsus jätkub, ja sellestki, detsembris tehtud uurimusest selgus, et minister on kolleegidest tublim.