Teretusi Koopast

"Nigut nina koopast välja pistad, läheb jamaks!" toriseb ta, kuid jätkab uuditse uurimist. Sest tahtmine on aru saada ja mõista, kuid vahel ei taipa tuhkagi - maailmal on oma reeglid. Ja koopaelanikul on tunne nagu ühel sümpaatselt rahuvalvajal Liibanoni-Iisraeli piiril: "Kujutad ette küll, et oled kohtunik, kuid selle mängu reegleid ei vaevu Sulle mitte keegi tutvustama." Nii ta siis seedib nähtut: kooparahus, teistelegi.

pühapäev, veebruar 11, 2007

Kuhu ja milleks helistada?

Täna, 11. veebruaril, on Soomes üleriigiline hädanumbripäev
Hädakeskuse poolt tehtud küsitlusest selgub, et peaaegu kõik soomlased teavad peast hädanumbrit 112. Parandamist vajaksid aga sel numbril saadav info ja see, kuidas vähendada asjatuid telefonikõnesid.
83% vastanutest teadsi, et hädanumbrile helistades võib tellida sündmuskohale kiirabi, kuid ainult 69% oli teadlik asjaolust, et hädanumbrilt võib ühendust saada ka politsei või tuletõrjega.
Vastanutest vaid 2% teadis aga seda, et helistades hädanumbrile saab teavitada ka sotsiaalsetest hädaolukordadest nagu perevägivald ja lastekaitse.
Hädakeskuse sõnul on neljandik hädanumbrile tulnud kõnedest nö tühi-kõned või valesti valitud.
Hädanumbri-päeva tähistatakse sel aastal juba 11. korda. Mitmel pool Soomes korraldatakse üritus, mille eesmärk on juhtida inimeste tähelepanu õnnetusjuhtumite ärahoidmisele.

Sildid: